ג'יפ וגוניר וגרנד-וגוניר חוזרים לפס הייצור

ג'יפ מתכננת החזרה של וגוניר וגרנד-וגוניר ב-2021, הטרנד העולמי של חידוש שמות מוכרים תוקף אותנו חזק מכל הכיוונים. תכניות טלוויזיה, סרטים, בגדים ומשחקי וידאו עם שמות 20-30 שנים ויותר חוזרים למרכז הבמה בגרסאות משודרגות. למה? א. כי אנחנו סאקרים של נוסטלגיה, והחברות הגדולות יודעות את זה. ב. למה להשקיע בשם חדש שאף אחד לא מכיר, אם יש על המדף שם ממותג וחזק שיביא באזז בין-דורי? אז אחרי הגלדיאטור שג'יפ הביאו לנו בסוף 2018, נחשפו התכניות לחידוש הליין של הוגוניר והגרנד-וגוניר.

משקיעים במישיגן

הבית הרשמי של ג'יפ היה ויהיה בטולדו שבאוהיו. אחרי השפל הכלכלי של 2008, מפעלי הרכב הגדולים כיבו את האור על מסורות ייצור של עשרות שנים. דטרויט, שהייתה הסמל של תעשיית הרכב האמריקאית, חטפה מכה חזקה, ואלפי עובדי ייצור מצאו את עצמם בעיר רפאים תעסוקתית. הבשורה שפיאט-קרייזלר תשקיע 4.5 מיליארד דולר בהתאמה של מפעלים במישיגן לייצור ג'יפים, משמחת בהרבה רמות. עם השקעה של 1.5 מיליארד, פיאט-קרייזלר תתאים מפעל רכב בעיר וורן שבמישיגן לטובת ייצור של דגמי וגוניר וגרנד-וגוניר חדשים כבר ב-2021. מדובר כאן ב-1,400 מקומות עבודה. צעד שיווקי מחוכם לא פחות לבניית מותג אמריקאי- מתן פרנסה למעמד הביניים.

מפעל גיפ בדטרויט

שוק יוקרתי

הוגוניר והגרנד-וגוניר ינסו לחדור לשוק הנשלט כיום על ידי הקאדילק אסקלייד, לינקולן נוויגטור, מרצדס ג'י.אל.אס, ב.מ.וו X7 והריינג' רובר. ג'יפ מייצרת כיום את הגרנד-צ'רוקי כרכב יוקרתי, אבל הוא לא מתחרה בקטגוריה המפנקת של שאר הרכבים הללו. במשך שנים רבות, הגרנד-וגוניר היה סמל סטטוס לתושבי פרברים עשירים, ואולי בקרוב יחזור להיות שוב.

גיפ גראנד וגוניר
היסטוריה

ג'יפ וגוניר היה רכב היוקרה הראשון של מותג ג'יפ. אחרי התנסות ברכבי שטח, צבא ועבודה, הגיע השעה לפתות גם משפחות ממעמד גבוה. הווגונירים נבנו על ידי יצרנים שונים במהלך השנים (קייזר 63-66, איי.אמ.סי. 72-83, וקרייזלר בין 87-91). הוגוניר 4×4 יוצר באופן רציף, וכמעט ללא שינויים במשך 29 שנים, מה שממצב אותו במקום השלישי ברשימת הרכבים שנבנו ברצף כדגם יחיד בכל ההיסטוריה של תעשיית הרכב האמריקנית.

אחרי גלגולים טכניים והחלפת יצרנים ושמות כמו "וגוניר לימיטד" ו"סופר-וגוניר", החליטה איי.אמ.סי לשדרג את המרכב כדי לשפר את יעילות צריכת הדלק על ידי בניית הוגונירים על מרכב צ'ירוקי XJ.

בין השנים 84 ו-87, יוצרו גרנד-וגוניר כסטנדרט חדש לרכב משפחתי, אמנם על מרכב SJ, אבל מוצלחים מאד. גם לאחר המעבר לקרייזלר ב-1987, המשיך הגרנד וגוניר בייצור מסיבי, עד סיומו של הליין ב-1991.

ומה בפנים?

כבר ב-2018 הודיעה חברת ג'יפ שבכל קטגוריה רכבים שלה, יהיה דגם אחד לפחות בעל יכולות חשמליות, מה שכולל גם את הוגוניר והגרנד-וגוניר. אם יבחרו להכניס בו מנוע משולב, יש סיכוי שנראה שם את המנוע של קרייזלר פסיפיקה, גם הוא ממשפחת פיאט-קרייזלר.

הרכב כנראה ייבנה כגוף-על גבי מרכב, מה שמסקרן את אוהבי השטח שבינינו. מרכב כזה עמיד יותר, וקל יותר לטיפול אחרי התעללות ממושכת בתנאי שטח.

על העיצוב החיצוני מתעוררת שאלה: האם לקוות שהעיצוב החיצוני יהיה במראה עץ מלאכותי כמו הדגמים הוותיקים, או מתכתי ומבריק כמו שאר הרכבים של המאה נוכחית? קשה להאמין שמישהו בג'יפ יזרום עם עיצוב נוסטלגי, במיוחד אם הם מעוניינים למכור בכמויות. אולי רק "נגיעה", בשביל ההיסטוריה.

גיפ Grand-Wagoneer

עסק יקר

בראיון מ-2016 אמר הבוס של ג'יפ כי דגם חדש של גרנד-ואגוניר יכול להגיע למחיר של $140,000 (כמה זה יוצא בשקלים עם מס יבוא?), מחיר לא נמוך עבור ג'יפ. אבל אם חברת ג'יפ באמת מוכנה להתחרות בשמות כמו קאדילק, מרצדס ולינקולן שמחירם נע בין $100,000  ל-$200,000, זו כנראה השערה לא רחוקה.

ולמי שלא יכול לחכות ל-2021 (וגם אין לו מיליון שקל מוכנים בצד)

יבוא אישי? לא כזה סיפור…

אם בא לכם נוסטלגיה ורכב טוב, הכנסו למנוע החיפוש של ג'יפי אספנות, כאן באתר ג'יפי ישראל, ומקבלים תוצאות ישירות מ-Ebay, של מכירות פומביות וגם רכבים לקניה ישירה של כל דגמי ג'יפ שחלמתם עליהם, וגם של כאלו שלא.

מצאתם משהו שאהבתם? נחבר אתכם להצעת מחיר אטרקטיבית מאחת מהחברות המובילות בשוק לייבוא אישי, והחלום כבר נראה קרוב יותר למציאות.